Praktiski
Receptes

Zemeņu sambuks ar vaniļas mērcīti0

Foto: Zanda Birze

Sastāvdaļas
• 500 g zemeņu vai citu ogu
• 3 olu baltumi
• 50 g cukura

Vaniļas mērcei
• 3 olu dzeltenumi
• 500 ml piena
• 70 g cukura
• 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana.
Sablendē zemenes ar cukuru. Pievieno olu baltumus un ar mikseri puto, līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa. Sakulto masu liek deserta trauciņā un pārlej ar vaniļas mērci. To gatavo šādi: olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, tad, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pielej uzvārītu siltu pienu. Pēc tam trauku ar piena un olu maisījumu liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz mērce sāk biezēt.

Vaniļas mērci atdzesē un tikai tad uzlej sambukam.

LA.lv