Konservēšana, Receptes

Zemeņu novārījums ar niedru cukuru

Foto-Fotolia

Sastāvdaļas
• 1 kg zemeņu
• 600 ml ūdens
• 600 g niedru cukura Demerara (uz 1 l izkāsta šķidruma)

Pagatavošana.
Ogas noskalo un liek katliņā. Pielej ūdeni, uzliek vāku un vāra 5 minūtes. Tad zemenes saspaida un vāra vēl 5 minūtes. Ļauj šķidrumam iztecēt caur filtru.
Katliņu izskalo, jo tajā var būt zemeņu sēkliņas. Zemeņu novārījumu lej katliņā un vēlreiz uzvāra, tad iemaisa cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Pilda karstās, tīrās pudelēs, aizvāko, un kādu laiku to var uzglabāt ledusskapī.

Pievienot komentāru