Deserti un saldumi, Receptes

Zemeņu maizītes. Ideālas ar karameļu vai šokolādes mērci

Foto-Aija Geida

Sastāvdaļas mīklai
• 200 g kviešu miltu
• 50 ml kefīra
• 50 ml auksta ūdens
• 5 ēdamkarotes olīveļļas
• 3 ēdamkarotes sviesta
• Šķipsniņa sāls

Pildījumam
• 500 g zemeņu
• 50 g cukura
• 70 g mandeļu miltu
• Ēdamkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana.
Bļodā iesijā kviešu miltus, pieber sāli un samaisa. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu sviestu un olīveļļu, ieberž taukvielas miltos. Kefīru sajauc ar aukstu ūdeni un pielej miltu maisījumam. Samīca mīklu un noliek uz pusstundu vēsumā. Mīklai jābūt vijīgai un mīkstai. Ja tā ir sausa (tas atkarīgs no miltu svaiguma), jāpielej nedaudz kefīra.

Citā traukā sajauc mandeļu miltus, cukuru un kartupeļu cieti. Zemenes sagriež gabaliņos. Mīklu izrullē, uzliek uz cepamā papīra un pārkaisa ar mandeļu miltu un cukura masu. Viducī ieliek zemeņu gabaliņus, mīklas malas paceļ uz augšu un tiem pieplacina. Apziež ar sakultu olu vai kefīru un cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu, līdz malas ir zeltaini brūnas. Pirms pasniegšanas var uzliet karameļu vai šokolādes mērci.

Pievienot komentāru