Praktiski
Receptes

Zemeņu kārtojums ar karamelizētām drumstalām0

Foto – Aija Geida

Drumstalām katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno cukuru un kviešu miltus. Izmaisa, liek karstumizturīgā veidnē un cep līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes, līdz drumstalas ir zeltaini brūnas. Atdzesē un ar rokām saberž mazos gabaliņos.

Zemenes sagriež mazākos gabaliņos. Saldo krējumu kopā ar karamelizēto cukuru saputo stingrās putās. Lielā, platā traukā vairākās kārtās liek zemenes, drumstalas un putukrējumu. Patur ledusskapī vismaz četras stundas. Pasniedz deserta trauciņos, izrotājot ar svaigu zemeņu pusītēm. Var pagatavot vakarā un likt galdā no rīta. Garšo kā zemeņu un sviesta mīklas kūka.

Saistītie raksti
LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Bērni ārzemēs, pensija niecīga. Kā palīdzēt trūcīgai kaimiņienei? 1
19 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Ziemas krājumiem – kabaču salāti ar bietēm
19 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Plānās pankūkas ar sieru un burkāniem
20 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

OZ
Olafs Zvejnieks
Ekonomika
Reģionu attīstību ietekmē padomju mantojums. Saruna ar ekonomistu Pēteri Strautiņu
2 stundas
EL
Egils Līcītis
Latvijā
Egils Līcītis: Tieslietu ministru uz apsūdzēto sola nevilks, partiju no valdības neizmetīs
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Paziņo, par cik samazināts valsts pārvaldē strādājošo skaits 2
2 stundas
AD
Artis Drēziņš
Latvijā
Noslepkavo sievas mīļāko
2 stundas
LA
LA.LV
Sports
Prokurors pieņem lēmumu Krištianu Ronaldu izvarošanas apsūdzības lietā
42 minūtes