Pamatēdieni, Receptes

Zandarta fileja ar gailenītēm un jaunajiem burkāniem

Foto - Anda Krauze

Recepti piedāvā šefpavārs Kristaps Sīlis

Sastāvdaļas – zandarta fileja, timiāns, ķiploks, sviests, rozmarīns, jaunie burkāni un bietes, cūku pupas, cukurzirņi, gailenes.

Pagatavošana.

Zandarta filejai izgriež asakas. Pannā izkausē sviestu un ar ādu uz leju liek zandartu, pievieno sāli, piparus, timiānu, ķiploku, apcep no abām pusēm un cep krāsnī sešas minūtes 180 grādos.

Burkānu biezenim nomizo 500 g burkānu, sagriež smalkās šķēlēs. Katlā izkausē 100 g sviesta un liek burkānus, pievieno ķiploku un rozmarīnu. Kad burkāni zeltaini brūni, pievieno 300 g dārzeņu buljona un sautē, līdz burkāni mīksti. Tad tos sablenderē, pievieno sāli, piparus, 100 g sviesta un kuļ, līdz masa viendabīga.

Jaunajiem burkāniem un bietēm pievieno sviestu, augu eļļu, rozmarīnu, sāli, ķiploku, piparus un liek uz paplātes (virsū foliju) un cep krāsnī 30 minūtes 160 grādos.

Cūku pupas un cukurzirņus nomizo un noblanšē, līdz mīksti. Tad apcep sviestā, pievieno sāli un piparus.

Gailenes viegli apcep sviestā, pievieno sāli, piparus, timiānu un ķiploku.

Pievienot komentāru