Praktiski
Receptes

Zaļais sorbets ar avokado un laimu0

Foto: Marta Purmale

Sastāvdaļas
* 2 avokado
* sula no 2 laimiem
* 150 g pūdercukura

Pagatavošana.
Avokado notīra, mīkstumu sablendē vai virtuves kombainā kārtīgi sakuļ ar laima sulu un pūdercukuru. Gatavo masu novieto saldētavā un patur vismaz 6 stundas.

Trauciņos liek sorbeta bumbiņas. Var izrotāt ar piparmētras lapiņām vai kādām ogām.

Pavāres piebilde

Ja uzturā nedrīkst lietot cukuru, var pievienot dabisko agaves sīrupu vai citu salduma aizvietotāju.

Šādu sorbetu nereti izmanto svaigēdāju gatavotajās kūkās. Tas ir bagātīgs ar uzturvielām, ko nodrošina avokado. Šim auglim nav īpašas garšas – tas nav ne salds, ne sāļš, tātad, kādu garšu pieliksim, tāda arī būs. Kopā ar laimu tas ir tīkami skābens, atspirdzinošs. Viegls un vēss kārums siltai dienai.

LA.lv
AS
Anna Skariņa
Praktiski
10 noslēpumi izcilas gaļas pagatavošanai
20 stundas
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Gribas košumu mājoklī, bet mazliet bail no spilgtiem toņiem? Šīs viltībiņas tev noderēs!
21 stundas
AN
Annika Niedrīte
Praktiski
Vai sauss deguns sunim liecina par saslimšanu?
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

GS
Gundega Skagale
Latvijā
Izsola nacionālos dārgumus. “Ordeņa izcelsme joprojām ir mīkla. Versijas ir dažādas.”
16 minūtes
LE
LETA
Dabā
Latvijā gaidāma aukstākā diena kopš gada sākuma
20 minūtes
MZ
Monika Zīle
Latvijā
Monika Zīle: Tukšvārdības cena
24 minūtes
LE
LETA
Ekonomika
Zināms, cik valstij ir parādā nodokļu maksātāji
19 minūtes
LA
LA.LV
Dabā
Būtiski zemāka būs sajūtu temperatūra: laika prognoze 7 dienām
35 minūtes