Receptes, Zupas

Aukstā zaķkāpostu zupa ar bietēm. Klasika ar jaunu noti!

Foto - Aija Geida

Zaķkāposti ir bērnu lielākais gardums pavasarī. Maigi zaļās lapiņas un balti rozīgie ziediņi ir tik sulīgi, skābeni un aromātiski! Pat pieaugušie kā zaķu bērni satupstas meža malā un šķin gardos ziedus kārām mutēm. Starp citu, no zaķkāpostiem izdodas izcili gardas siltas un aukstas zupas.

Aukstā ar bietēm

• 0,5 l marinētu biešu

• 2 garie gurķi

• 2 l kefīra

• 3 saujas zaķkāpostu

• Sauja zaļumu (diļļu, pētersīļu, mizunas, pakčoj salātlapu)

• Ēdamkarote cukura

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

• Tējkarote sāls

Gurķus smalki sagriež, zaļumus sakapā. Katlā liek marinētas bietes, gurķus, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Pielej kefīru un samaisa. Pieber zaķ­kāpostus un zaļumus, samaisa un patur stundu ledusskapī. Pasniedz aukstu.

Pievienot komentāru