Praktiski
Receptes

Vistas gaļas galertiņš – gan brokastīm, gan pusdienām uz darbu0

Vistas galerts ir vieglāks, diētiskāks un maigāks nekā cūkgaļas vai liellopa gaļas galerts, turklāt vistas gaļa ātrāk izvārās.

Galertu vāra ar spārniņiem vai vistu nadziņiem, jo tajās ir recējošās vielas. Lai izceltu maigo garšu, vāroties buljonā pievieno sīpolu un burkānu, bet spēcīgas garšvielas tikai nomāks gaļas garšu.

Sastāvdaļas 6 porcijām – 4 lielas vistu kājas, 500 g vistu spārniņu vai nadziņu, liels sīpols, 2 burkāni, 20 g sausa želatīna, sāls un malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana.

Gaļu rūpīgi nomazgā, liek katliņā, pievieno notīrītus un nesagrieztus burkānus un sīpolu. Uzlej ūdeni, lai gaļai pa virsu būtu kādi 2–3 cm.

Gaļu vāra stundu – pusotru, regulāri nosmeļot putas. Kamēr gaļa vārās, aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu, atstāj to uz stundu.

Pēc pusstundas no vārīšanās sākuma no katliņa izmakšķerē gatavos burkānus, lai tie neizjuktu.

Vārīšanas noslēgumā buljonam pievieno sāli pēc garšas. Izvārītā gaļa burtiski jūk laukā pa gabaliņiem. Gaļu izņem no katliņa un atdzesē. Gaļai noņem ādu un kaulus, gaļu sasmalcina sīkos gabaliņos (var pat samalt maļamajā mašīnā).

Vārītās gaļas buljonu nolej atsevišķā traukā, vēl karstam pievieno uzbriedināto želatīnu un izšķīdina to. Želatinu nedrīkst vārīt, tikai karsēt.

Trauciņā liek kārtu ar ripiņās sagrieztu burkānu. Vēl var pievienot konservētus zirnīšus un vārītas olas ripiņas. Virsū līdzeni saliek gaļu un pārlej ar buljonu. Sagatavoto galertu novieto vēsā vietā, lai sastingst.

Ideāla uzkoda pie brokastu maizītes vai līdzi uz darbu pusdienām.

Labu apetīti!

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izveido patriotisku piespraudi pats! Darba gaita soli pa solim. VIDEO 1
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Lai svētku galdauts sniegbalts! Neticami efektīvs pašgatavots līdzeklis – iztīra pat vecus traipus!
3 dienas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Kaut ko ļoti vēlies? Nav nekā neiespējama!
3 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Latvijā
Solidaritāte, cieņa un drosme. Valsts prezidenta Egila Levita runa pie Brīvības pieminekļa
10 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Foto. Svētku uguņošana priecē iedzīvotājus gan Rīgā, Daugavmalā, gan pie televizoru ekrāniem
7 stundas
LE
LETA
Latvijā
Foto. Lāpu gājiens Rīgā pulcē tūkstošiem dalībnieku
9 stundas
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
Atdot daļiņu no saņemtā. Saruna ar Jāni Lūsēnu
Intervija 14 stundas
SM
Signe Mengote
Ekonomika
Jāvērtē pēc spējām, nevis diagnozes. Kā mazināt plaisu starp darba devējiem un invalīdiem
14 stundas