Pamatēdieni, Receptes

Vistas fileja karija mērcē ar saldo krējumu

Foto - Bonappetit.lv

Sastāvdaļas
Vistas fileja – 2 gb
Saldais krējums – 200 ml
Sīpols – 1 gb
Ķiploka daiviņas – 2 gb
Ingvera gabaliņš neliels
Karija pulveris – 1,5 tējk.
Milti – 1 tējk.
Kartupeļu ciete – 1 tējk.
Sāls un pipari pēc garšas
Rīsi (piedevām)

Pagatavošana.
Sagriež vistas fileju garenos ~1,5 cm gabaliņos. Uzber kartupeļu cieti un kārtīgi apmaisa, lai ciete vienmērīgi aplīp ap filejas gabaliņiem.

Fileju nedaudz apcep, pievieno sagrieztu sīpolu. Cep, kamēr fileja sāk kļūt zeltaini brūna.

Uz smalkās rīves sarīvē ķiploka daiviņas un nelielu ingvera gabaliņu un pievieno gaļai.

Gaļai pievieno miltus un karija pulveri un kārtīgi apmaisa.

Pielej nedaudz ūdens un lēnām maisa, lai sāk veidoties mērcīte. Tad pielej saldo krējumu. Pievieno šķipsniņu ķimeņu un sāli/piparus pēc garšas. Uzliek vāku un ~10 min pasutina.

Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Labu apetīti! 🙂

1 komentārs

  1. Lieliski izdodas bez miltiem.Vnk kariju liek pie apceptas gaļas,tad- krējumu.Tradicionālāk,ja tas ir skābais.Garšo gardi.ūdeni pielej atkarībā no tā,cik šķidrāku vēlas.

Pievienot komentāru