Praktiski
Receptes

Violetā kukurūza. Vai esi dzirdējis par tās neparastajām īpašībām? 16

Foto-wealthy_b/Fotolia

Vai tu kaut ko zini par violeto kukurūzu un tās priekšrocībām? To vēl arī sauc par zilo kukurūzu, kurai ir tāda pati garša kā dzeltenajai. Violetā kukurūza ir spēcīgs antioksidants, bet tā nav vienīgā šī produkta priekšrocība.

Violetās kukurūzas priekšrocības
1. Novērš vēža šūnu attīstību
Pētnieki no Ohaio štata universitātes apgalvo, ka antocianīns, kas ir violetajā kukurūzā, spēj iznīcināt 20% vēža šūnu. Kukurūzas pretvēža īpašības tika salīdzinātas ar citu šādu produktu īpašībām, piemēram, ar vīnogām, burkāniem, redīsiem un ogām. Rezultāti parādīja violetās kukurūzas līderpozīcijas šajā aspektā.
2. Cīņa ar aptaukošanos
Japāņu pētnieki pierādījuši, ka violetajai kukurūzai piemīt spēcīgas īpašības, ja runa ir par cīņu ar aptaukošanos. Šo produktu noteikti iekļauj savā ēdienkartē!
3. Spēcīgas pretiekaisuma īpašības
Tie paši pētnieki apgalvo, ka antocianīns šī produkta sastāvā ir lielisks antioksidants un spēj mazināt nopietnus iekaisumus.

Līdzās iepriekš minētajiem violetās kukurūzas ieguvumiem, tā ir arī ļoti noderīga holesterīna un asinsspiediena pazemināšanai, kā arī iesakāma diabēta slimniekiem. Violetā kukurūza mazina cukura līmeni asinīs.

LA.lv