Praktiski
Receptes

Viegla zemeņu mērce saldajiem ēdieniem 16

Foto-Yulia Davidovich/Shutterstock

Sastāvdaļas

• 300 g zemeņu

• 200 g aprikožu

• 100–150 g cukura

Pagatavošana.

Zemenēm noņem kauslapiņas, aprikozēm izņem kauliņus. Pārber cukuru un sablendē. Iznāk ļoti aromātiska un viegla mērce, ko pārliet saldajiem ēdieniem, saldējumam, siera kūkām, krēmam panna cotta, izmantot pie dažādiem biezpiena krēma desertiem. Aprikozes mērcei piešķir patīkamu garšas niansi un vieglumu. Šo mērci var sasaldēt mazajos ledustrauciņos (kad masa jau sāk sasalt, katrā ieliek mazu irbulīti) – sanāk minisaldējumi, un bērniem ļoti garšo.

LA.lv