Receptes, Zupas

Viegla veģetāra dārzeņu zupiņa ar rīsiem

Foto-Shutterstock

Sastāvdaļas – 2 tomāti, 1 bulgāru pipars, 2,5–3 ēdamkarotes rīsu, vidējs sīpols, 1,5 litri ūdens vai dārzeņu buljona, pētersīļi, 1–2 ēdamkarotes augu vai olīveļļas, 0,5 tējkarotes maltas paprikas, sāls, pipari.

Pagatavošana.
Sīpolu notīra un smalki sagriež.
Tomātus nomazgā, uz minūti iemērc verdošā ūdenī un pēc tam novelk miziņu. Tomātus sagriež mazos gabaliņos.
Piparu nomazgā, izgriež sēklotni un sagriež mazos gabaliņos.
Pētersīļus nomazgā, nosusina un smalki sagriež.
Katliņā uzkarsē eļļu un 2–3 minūtes apcep sīpolus, ik pa laikam apmaisot.
Pievieno pētersīļus un tomātus, pacep vēl 2 minūtes.
Pievieno piparu, samaisa un cep 1 minūti.
Katliņā pielej karstu ūdeni vai dārzeņu buljonu, uzvāra un pievieno labi noskalotus rīsus. Visu samaisa.
Katliņam uzliek vāku un no uzvārīšanās brīža zupu vāra apmēram 13–15 minūtes, ik pa laikam to apmaisot.
Zupai pievieno paprikas pulveri, sāli, piparus. Visu samaisa, noņem katliņu no uguns un zem vāciņa ļauj zupai pastāvēt vēl 10 – 15 minūtes.
Pasniedzot var uzkaisīt sasmalcinātus pētersīļus.

Pievienot komentāru