Pamatēdieni, Receptes

Veselīgu pankūku receptes ikdienai. Iesaka uztura speciāliste Alise Kindzule

Foto-Shutterstock

Pankūkas ir garšīgs un vienkārši pagatavojams ēdiens, kas pazīstams teju it visur pasaulē, pielāgojot garšu, formu, sastāvdaļas un ēšanas tradīcijas katrai gaumei un kultūrai. Pastāv neskaitāmi veidi, kā pagatavot gardas un sātīgas pankūkas, tāpēc tās visbiežāk tiek uzskatītas par našķi, ar kuru nav ieteicams mieloties pārāk bieži. Tomēr itin vienkārši iespējams pagatavot pankūkas, kas ne tikai labi garšo, bet arī nenodara kaitējumu figūrai. Piedāvājam izmēģināt divas LIDO uztura speciālistes Alises Kindzules sagatavotās receptes pankūkām, ko bez sirdsapziņas pārmetumiem var baudīt ikdienā.

1. Dārzeņu pankūkas ar jogurta mērci
Sastāvdaļas
200 g konservētu sarkano pupiņu
200 g kartupeļu
6 kāpostu lapas
4 vidēji lieli burkāni
65 g pilngraudu miltu
6 olas
½ kabača
1 tējkarote sāls, pipari
eļļa cepšanai
mērcei: 100 g grieķu jogurta, ½ tējkarote karija, ½ tējkarote medus, sāls pēc garšas

Pagatavošana.
Dārzeņus notīra, nomizo un smalki sarīvē strēmelītēs. Lielā bļodā sajauc miltus, viegli sakultas olas, piparus un sāli. Noskalo pupiņas, saspaida un pievieno maisījumam. Pievieno sagatavotos dārzeņus. Visu kārtīgi samaisa. Pannai pievieno eļļu, to uzkarsē un ar lielu karoti liek dārzeņu pankūkas. Tās cep vidēji piecas līdz sešas minūtes no katras puses.

Mērces pagatavošana.
Grieķu jogurtu sajauc ar pustējkaroti karija un medus, to visu kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno nedaudz sāls.

Pasniegšana.
Pankūkas liek uz šķīvja, pievieno jogurta mērci. Var dekorēt ar garšaugiem, piemēram, dillēm vai pētersīļiem.

Pievienot komentāru