Deserti un saldumi, Receptes

Veselīgi cepumiņi ar auzu pārslām

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas

• 250 g saldo kartupeļu
• 300 g auzu pārslu
• 2 ēdamkarotes brūnā cukura
• 30 g olīvu vai kokosriekstu eļļas
• pustējkarote malta kanēļa
• šķipsna malta muskatrieksta
• sāls

Pagatavošana.

Saldos kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, katru gabaliņu ietin folijā un cep cepeškrāsnī, līdz tie mīksti (30–40 minūtes). Auzu pārslas samaļ blenderī līdz miltu konsistencei. Kad kartupeļi atdzisuši, tos ar stampiņu sastampā. Pievieno auzu pārslu miltus, garšvielas, olīveļļu vai kokosriekstu eļļu, brūno cukuru un sāli.

Samīca mīklu. Pēc tam to izrullē 3–4 mm biezumā un sagriež trīsstūrīšos. Saliek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep +180 °C 20–25 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni. Iznāk diētiski cepumi ar pavisam nelielu taukvielu un cukura saturu.

Pievienot komentāru