Praktiski
Receptes

Vēsajā laikā sasildīs pašu gatavotie cepelīni0

Foto – http://bajorukiemas.lt/

Cepelīni ir Lietuvas nacionālais ēdiens, kurš ir viegli pagatavojams, neprasīs liekus tēriņus, bet garšos visiem.

Sastāvdaļas

20 vidēja lieluma kartupeļi

300 g maltas cūkgaļas

3 lieli sīpoli

100 g speķa

100 g skābā krējuma

Sāls, lauru lapas un garšvielas

Pagatavošana

1. Piecus kartupeļus izvāra ar visu mizu, tad tos sarīvē uz ļoti smalkas rīves. Pārējos 15 kartupeļus arī sarīvē ļoti smalki vai nu virtuves kombainā, vai ar rīvi. Izspiež sulu. Šim nolūkam var izmantot marli vai smalku sietu.

2. Sajauc vārītos un zaļos kartupeļus viendabīgā masā. Pievieno sāli un garšvielas.

3. Sīpolus sagriež kubiciņos un apcep augu eļļā. 1/3 daļu pievieno cūkgaļai, pārējos apcep kopā ar sīki sagrieztu speķi.

Saistītie raksti

4. No kartupeļu mīklas veido iegarenas sagataves, vidū liek malto gaļu, tad ar rokām veido cepelīna formu.

5. Katlā lej 3 litrus ūdens, pievieno sāli, lauru lapas un uzvāra. Uz lēnas uguns vāra cepelīnus aptuveni 30 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.

6. Pasniedz, aplietus ar krējumu un speķi, kas iepriekš sacepts kopā ar sīpoliem.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izveido patriotisku piespraudi pats! Darba gaita soli pa solim. VIDEO 1
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Lai svētku galdauts sniegbalts! Neticami efektīvs pašgatavots līdzeklis – iztīra pat vecus traipus!
3 dienas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Kaut ko ļoti vēlies? Nav nekā neiespējama!
3 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IE
Ināra Egle
Latvijā
Koalīcijas un opozīcijas pretrunas pieaug. Sāksies diskusijas par nodokļiem 1
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Laiku nosaka anticiklona mala: prognoze otrdienai un šai nedēļai
1 stunda
LE
LETA
Laukos
Zemes fonds no lauksaimniekiem nopērk 218 īpašumus par 15 miljoniem
1 stunda
EL
Egils Līcītis
Pasaulē
Egils Līcītis: Sagaidot draugu Lukašenko
7 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Drosmīga lietuviešu pārdevēja palīdz notvert veikala aplaupītāju
1 stunda