Pamatēdieni, Receptes

Vārīta omlete: Divas vienkāršas un veselīgas, bet neierastas receptes

omlete

Olas ir viens no veselīgas ēdienkartes stūrakmeņiem, par to droši vien atgādināt nevajag. Daudzi brokastīs izvēlas tieši ceptas olas vai omleti – garšīgi, ātri, sātīgi! Pāris vārītas vai ceptas olas sniedz spēku un mundrumu līdz pusdienām. Šoreiz piedāvājam vēl kādu olu ēdiena recepti, kas patiks gan gardēžiem, gan tievētājiem. Vēl viena neapšaubāma priekšrocība – vārītu omleti ir ļoti viegli pagatavot – nav vajadzīgas ne ilgas pūles, ne īpaši trauki. Un tātad – gatavojam vārītu omleti polietilēna maisiņā!

Omlete, kas pagatavota pēc šīs receptes, izdodas maiga un sulīga, tās pagatavošanai nav vajadzīga ne pile eļļas vai citas taukvielas. Lieliski der arī bērnu brokastīm!

Ja kāds šaubās par plastmasas maisiņa nekaitīgumu, šādu omleti var gatavot arī parastā stikla burciņā!

Sastāvdaļas

3 olas
2/3 glāzes piena
Sāls

Pagatavošana

Saldas omletes cienītāji var pievienot cukuru. Pikantāku garšu piešķirs zaļumi. Jau pārbaudītais variants ar sieru un desas kubiņiem ļaus pagatavot jau ne īpaši diētisku, toties ļoti garšīgu omleti brokastīm vai pusdienām.

1. Mikserī sakuļ olas un sāli, līdz parādās putiņas, pievieno pienu un atkal sakuļ. Masa ir šķidra, bet putojoša.
2. Ņem divus plastmasas maisiņus, ieliek vienu otrā un ielej olu masu. Maisiņu aizsien un liek verdošā ūdenī tieši uz 10 minūtēm.
3. Pēc 10 minūtēm omleti izvelk no ūdens, izņem no maisiņa (pie maisiņa tā nepielīp) uz šķīvja, sagriež un ēd!

Lasi tālāk un uzzini 2. variantu!

Pievienot komentāru