Pamatēdieni, Receptes

Vakariņas 4 personām – vistas gaļas balotīne ar pastinaka biezeni un nektarīnu

Foto - Anda Krauze

Sastāvdaļas
1 vesela vista
1 kanēļu standziņa
sakņu dārzeņi (buljonam)
2 nektarīni
1 burkāns
10 g čili piparu
500 g pastinaku
250 ml saldā krējuma
100 g sviesta
50 g medus
1 melnsakne
100 ml augu eļļas
sāls, cukurs pēc garšas

Pagatavošana.
Veselu vistu atdala no ādas, tad gaļu no kauliem.
Uz pārtikas plēves izliek ādu, pārkaisa ar sāli un cukuru, satin ciešā rullī, pēc tam satin arī folijā un liek cepties cepeškrāsnī 1,5 stundas 160 grādos. Kad ir gatavs, sagriež vienādās ripās un uz pannas ar sviestiņu apcep līdz zeltaini brūnai krāsai.

Kaulus apcep krāsnī, līdz paliek brūni, tad liek katliņā ar ūdeni un saknēm, pieliek kanēļa standziņu, ūdeni buljonam pievieno trīs reizes lielākā apjomā nekā kaulus. Vāra, kamēr šķidrums novārās līdz vienai trešdaļai. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru, iebiezina ar kukurūzas cieti.

Nektarīnus sagriež daivās, atdala no kaula un viegli apcep medū, lai nezaudētu savu struktūru un būtu kraukšķīgi.

Burkānu sagriež plānās, garenās strēmelēs, pievieno sāli, piparus, nedaudz kapāta čili, to visu ieliek metāla bļodā. Uzkarsē augu eļļu un tad pārlej burkānu, mīcot pārmaisa. Bet esiet uzmanīgi, lai neapdedzinātos!

Melnsakni sagriež stienīšos, ieliek citronūdenī, notur 2 stundas, ar metāla suku noberž, lai izskatās pēc koka mizas, liek uz paplātītes, pārber ar sāli un cukuru, liek cepties 30 – 40 min 180 grādos.

Pastinaka biezenis
Pastinakus nomizo un sagriež mazās ripiņās, apcep sviestā, pievieno saldo krējumu un sablenderē viendabīgā masā, nepieciešamības gadījuma var vēl izberzt caur sietu.

Pievienot komentāru