Deserti un saldumi, Receptes

Vafeles – viens, divi, gatavs! Uzcepam ar Ziemassvētku motīvu!

Foto - Uldis Muzikants

Ja pēkšņi ierodas viesi vai gribas kaut ko gardu, glābt var pašu ceptas vafeles. – Garšu bagātinot ar dažādām piedevām, tās var kļūt par īstu kroņa numuru, – ir pārliecināta kafejnīcas “Doma” saimniece DIĀNA MEIERE, kura cep biezās un sātīgās jeb tā sauktās beļģu vafeles.

Ziemassvētku vafeles

• 1,5–2 tasītes miltu

• 100 g kausēta sviesta

• 2 olas

• 1,5 tasītes piena

• 0,5 tasītes cukura

• 0,5 tasītes augu eļļas

• 1 tējkarote vaniļas cukura

• 1 tējkarote kanēļa

• Šķipsniņa sāls

• 2,5 tējkarotes cepamā pulvera

Mīklai visas sastāvdaļas liek traukā un sablendē vai sakuļ ar putojamo slotiņu. (Produktu secībai nav nozīmes.) Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē.

Piedevas: svētku garšu veido ar medu sablendētas dzērvenes, silts kļavu sīrups, piparkūku drumstaliņas. Par sniegu un salu atgādina balta saldējuma bumbiņa.

Eksperimentē

Vafeļu mīklu un piedevas var dažādot. Piemēram, mīklu gatavot bez kanēļa un cukura, sāļajai versijai pievienojot dažādas garšvielas, rīvētu sieru.

Piedevām derēs viss, kas ledusskapī. Saldajām vafelēm lielisks papildinājums ir dažādi ievārījumi mazos trauciņos. Garda piedeva būs arī sasaldētas ogas vai kompota augļi. Saldējuma vietā var pasniegt putukrējumu vai piedāvāt abus.

Sāļo vafeļu piedevām der visi pikantie gardumi no pagraba, siers, pat gaļas šķēlītes un dažādi pašu gatavoti krēmi.

PADOMI

Kura panna labāka
Diāna izmēģinājusi dažādas vafeļu pannas. Pirmie eksperimenti bijuši ar pavisam lētajām, kas maksā mazāk par 10 eiro. Tagad tiek izmantota profesionālā, daudz dārgākā panna. Taču vafeļu garšu pannas cena neietekmē, skaidro cepēja. Ja vafeles tiks ceptas tikai retu reizi un pašu vajadzībām mazos daudzumos, pilnīgi pietiek ar visvienkāršāko pannu.

! Vafeļu panna var būt laba dāvana Ziemassvētkos, jo īpaši, ja pasniegta kopā ar recepti un cepšanai vajadzīgajiem produktiem.

Ideja
Elektrisko vafeļpannu var novietot istabā, kur notiek svinības, jo cepiena smarža ir ļoti jauka. Tad vafeļu cepšana un vēl karstu ēšana kļūs par atrakciju, turklāt saimniece nebūs izsūtīta trimdā virtuvē.

Pievienot komentāru