Praktiski
Receptes

Uzkodas, kas samazina svaru0

Ēdiens, kas neļauj uzkrāties liekajiem taukiem

Foto – Shutterstock.com

Cilvēkiem patīk našķoties tik pat ļoti, cik gribētos nomest svaru. Uzkodas starp ēdienreizēm nav nekas slikts, ja uzkodas ir vieglas, uzlabo vielmaiņu un palīdz dedzināt kalorijas. Lūk dažas vērtīgas uzkodas, kas var palīdzēt tikt vaļā no liekā svara.

Olbaltumvielas (un sports) palielinās muskuļu masu, paātrinās vielmaiņas ātrumu, līdz ar to kalorijas tiks sadedzinātas ātrāk. Šķiedrvielas palīdz uzlabot gremošanu un neļauj uzkrāties liekajam cukuram un taukiem. Nav tādas pārtikas, kas burtiski “sadedzinās taukus”, taču, ja izvēlas pareizās uzkodas ar šīm sastāvdaļām, tās palīdzēs tavam ķermenim darboties ar maksimālu efektivitāti.

Mēs iesakām uzkodas, kas satur mazāk par 200 kalorijām, 10 gramus olbaltumvielu un 5 gramus šķiedrvielu.

Ābols un vājpiens

Gandrīz katrs auglis būs laba uzkoda, taču, to savienojot ar olbaltumvielām, apetīte tiks remdēta uz ilgāku laiku. Atšķirībā no ogļhidrātiem, kas uzsūcas diezgan ātri, olbaltumvielas dod enerģiju un nerada izsalkumu vairākas stundas. Tāpēc izvēlies uzkodām vienu lielu ābolu un glāzi vājpiena.

Avokado ar biezpiena pildījumu

Foto – Shutterstock

Lūk vēl viena kombinācija, kad tu alksti pēc kaut kā krēmīga un mazliet pikanta. Pārgriez avokado uz pusēm un izņem kauliņu. Aizpildi kauliņa vietu ar zemprocentu biezpienu.

Silts bumbieris ar ricotta sieru un kanēli

Ricotta siers ir bagāts ar olbaltuvielām, bet bumbieris ir lielisks šķiedrvielu avots. Kopā ar tējkaroti kanēļa, tā ir lieliska uzkoda jebkurā diennakts laikā. Turklāt kanēlis paātrina vielmaiņu.

Pākšaugi

Foto-Stock.xchng

Pākšaugi ir šķiedrvielu un olbaltumvielu avots. Uzvāri tos, pievienojot nedaudz sāli. Vari ēst siltu vai aukstu. Garšīgi un remdē apetīti uz vairākām stundām.

Zaļā tēja ar piparmētru

Foto – AFP/LETA
Saistītie raksti

Bieži vien mēs izsalkumu sajaucam ar slāpēm, tāpēc regulāri uzņem šķidrumu. Šis zaļās tējas un piparmētru dzēriens lieliski veldzē slāpes šajā karstajā laikā, kā arī uzlabo vielmaiņu un nesatur kalorijas. Pagatavošana ir vienkārša, pievieno zaļo tēju un piparmētras, aplej ar aukstu ūdeni un vari pievienot ledus gabaliņus. Ja vēlies, pievieno arī citronu.

LA.lv
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Lielais ražas laiks. Kas darāms dārzā 16. – 23. septembrī
1 diena
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Virtuves izlietņu veidi un to priekšrocības. Kuru izvēlēties?
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Sagatavo kompostu pavasarim: ko noteikti tajā nevajag likt
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

GS
Gundega Skagale
Dabā
Latvijā izstrādāts depozīta automāts, kas darbojas ar mākslīgā intelekta palīdzību 1
4 stundas
LE
LETA/LA.LV
Sports
VIDEO: Latvieši iemet divus pirmos vārtus sezonā, “Dinamo” ar raksturu izrauj uzvaru
3 stundas
LE
LETA/LA.LV
Latvijā
“Process reizēm ir emocionāls.” Koalīcijas partneri sola atbalstu pašvaldību reformas turpināšanā 1
5 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO. “Viņa aizmiga…” Džipa vadītāja pie Ķekavas apļa ietriecas kravas auto sānā
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Otrdien Latviju sasniegs ciklons, atnesot stipru lietu un krusu
10 stundas