Praktiski
Receptes

Uzkoda ar rupjmaizi, kaņepēm un egļu dzinumiem. Piknika spēka stāsts!0

Foto: Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
• 8 šķēles rupjmaizes
• dozīte kaņepju sviesta
• 200 g kazas siera vai svaigsiera
• sauja jauno egļu dzinumu

Pagatavošana.
Maizes rikas dāsni apziež ar kaņepju sviestu, uzliek svaigsiera pikas un jaunos egļu dzinumus. Tie ir maigi un skābeni. Līdzīgu garšu dos zaķskābenes, labi derēs arī tikko izspraukušās gārsas lapiņas. Visi cienājas!

Pavāra piebilde.
Dodoties ceļā, sviestu ieliek kārbiņā ar vāku, jo siltā laikā tas var izkust un satecēt mugursomā. Uz rupjmaizes ar kaņepju pavalgu labi garšo arī jebkuras savvaļas ogas – mellenes, korintes, meža zemenes, avenes. Tās citu pie citas sarindo uz maizītes, lai veido ogu kārtiņu.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izveido patriotisku piespraudi pats! Darba gaita soli pa solim. VIDEO 1
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Lai svētku galdauts sniegbalts! Neticami efektīvs pašgatavots līdzeklis – iztīra pat vecus traipus!
3 dienas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Kaut ko ļoti vēlies? Nav nekā neiespējama!
3 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IE
Ināra Egle
Latvijā
Koalīcijas un opozīcijas pretrunas pieaug. Sāksies diskusijas par nodokļiem
23 minūtes
LE
LETA
Dabā
Laikapstākļus nosaka anticiklona mala: prognoze otrdienai
18 minūtes
Barbara Ālīte
Laukos
Zemes fonds no lauksaimniekiem nopērk 218 īpašumus par 15 miljoniem
5 minūtes
EL
Egils Līcītis
Pasaulē
Egils Līcītis: Sagaidot draugu Lukašenko
6 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Drosmīga lietuviešu pārdevēja palīdz notvert veikala aplaupītāju
9 minūtes