Praktiski
Receptes

Uz uguns ceptas kartupeļu šķēlītes 16

Foto-vkuslandia/Shutterstock

Sastāvdaļas
8 lieli iegareni kartupeļi
150 g kūpināta cauraudzīša
4 ēdamkarotes augu eļļas
tējkarote sāls

Pagatavošana.
Kartupeļus rūpīgi nomazgā un sagriež 6–8 mm biezās šķēlēs. Kūpinātu gaļu sagriež kubiņos (mazākos nekā kartupeļu šķēlītes). Uz metāla garajiem šašliku iesmiem ver kartupeļu šķēles, tām pa vidu saliek kūpināto gaļu. Apsmidzina ar eļļu, pārkaisa sāli un cep uz oglēm (bet ne atklātas liesmas), kamēr kartupeļi mīksti. Svarīgi nepieļaut degšanu, kas sākas no tauku tecēšanas uz oglēm. Kūpinātā gaļa cepoties dod kartupeļiem taukvielas, lai tie ātri kļūtu mīksti, un piešķir patīkamu aromātu un garšu. Lai kartupeļi nebūtu sausi, tos atkārtoti apsmidzina ar eļļu.

LA.lv