Deserti un saldumi, Receptes

Upeņu zupa ar biezpiena klimpām

Foto - Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas – 150 g upeņu (var būt arī saldētas), 0,5 l ūdens, 100 g cukura, 1 ēdamkarote kartupeļu miltu, šķipsniņa citronskābes.

Sastāvdaļas klimpām – 100 g biezpiena, 1 ola, 1 ēdamkarote miltu, 1 tējkarote kartupeļu miltu, 1 ēdamkarote cukura, šķipsniņa sāls.

Pagatavošana.

Upenes noskalo, saspaida, uzlej ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pieber cukuru, kartupeļu cieti un uzvāra. Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā, pievieno olas, sāli, cukuru, kviešu miltus, kartupeļu cieti un samīca. No masas ar saslapinātām rokām veido apaļas klimpas, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz paceļas ūdens virspusē. Klimpas ar putu smeļamo karoti izņem un pievieno upeņu zupai.

Upeņu vietā var izmantot citas ogas – zemenes, mellenes.

Pievienot komentāru