Praktiski
Receptes

Turku zirņu pasta ar diedzētiem zaļajiem griķiem un burkāniem0


Ēdieni Carnikavā.    02/02/2016 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni Carnikavā. 02/02/2016 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Valda Semjonova foto

KĀ GATAVOT

Zaļos griķus ber uz šķīvja, aplej ar ūdeni, pēc tam ūdeni nolej, pārliek pāri otru šķīvi un vairākas dienas patur ledusskapī, līdz tie sadīgst. Diedzētus zaļos griķus sablendē kopā ar diennakti mērcētiem valriekstiem, garšvielām un nedaudz ūdens. Masā iejauc rīvētus burkānus vai izspiedas, sakapātu sīpolu un sīpollokus. Lai pagatavotu otru masu, sablendē diennakti mērcētus turku zirņus, kam pievienots zemes mandeļu piens, garšviela “Asafetīda”, ķimenes, pipari, koriandrs, lauru lapa. Zemes mandeļu pienu pagatavo, 200 g diennakti mērcētu zemes mandeļu sablendējot kopā ar 1 l ūdens, pēc tam rūpīgi izkāš caur marli. Pasniedz kopā ar svaigu, rīvētu bieti, kas sajaukta ar mērci, ko gatavo no sablendētiem svaigiem un kaltētiem tomātiem, ķimenēm, koriandra, pipariem un nedaudz ūdens.

 

Gatavoja Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļas 3. kursa studente KRISTĪNE KUTEPOVA

 

 

Saistītie raksti
LA.lv