Pamatēdieni, Receptes

Truša gaļas veltnīši ar biezpienu un saldā kartupeļa biezenīti

Foto-Anda Krauze

Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām, jo satur daudz minerālvielu un vit­amīnu, bet maz taukvielu. Tāpēc šo kalorijām nabago produktu ieteicams lietot uzturā tiem, kuri apņēmušies tievēt. Taču nebūs vīlušies arī citi, uzsver Dailes teātra kafejnīcas šefpavāre Aiga Zvejniece.

Lai nebūtu specifiskā aromāta, gaļu pirms tam mērcē aukstā ūdenī. Ja bijis jauns trusītis, var bez tā iztikt, bet vecāka dzīvnieka gaļa obligāti jāmērcē vismaz pāris stundu vai vēl labāk – līdz pat sešām stundām. Ūdens ik pa laikam jāapmaina.

Sastāvdaļas
• truša kāja
• 2 ēdamkarotes biezpiena
• malti melnie pipari
• muskatrieksts
• sāls
• timiāna eļļa

Biezenim
• ½ batātes (saldais kartupelis)
• 4 ēdamkarotes saldā krējuma
• 1 tējkarote sviesta
• svaigu salātu mikslis
• dīgsti

Mērcei
• olīveļļa
• citrona sula
• dilles
• sāls

Pagatavošana.
Atkaulotu truša gaļu izklapē, uzbārsta sāli, maltus melnos piparus, uzrīvē muskatriekstu, ieziež ar timiāna eļļu, tad liek biezpienu, satin rullītī un pārtikas plēvē. Katlā ar ūdeni vāra aptuveni 40 minūtes. Lai veltnītis neatvērtos, to kādu laiku patur zem sloga. Tad veltnīti uz pannas apbrūnina, lai iegūtu zeltaini brūnu krāsu un vēl labāku garšu.

Biezenim batāti vāra sālsūdenī, līdz saldais kartupelis mīksts. Tad nokāš, pievieno saldo krējumu, sviestu, uzrīvē muskatriekstu un sablendē.

Gaļu un biezeni pasniedz ar svaigiem salātiem un dīgstiem. Tiem uzlej mērci, kas pagatavota, sablendējot olīveļļu, citrona sulu, smalki sagrieztas dilles un sāli.

Pievienot komentāru