Deserti un saldumi, Receptes

Trīsstāvīgā torte ar mellenēm. Ļoti vienkārši uzcepama!

Foto no Ingas Eglītes personiskā arhīva

Recepti piedāvā prasmīgā kūku cepēja Inga Eglīte.

Sastāvdaļas
• 24 ēdam­karotes kviešu miltu
• 24 ēdam­karotes cukura
• 0,5 l saldā krējuma Rasa (35%)
• 1 l blendētu zemeņu ar cukuru
• Vaniļas cukurs
• Cukurs
• Mellenes
• Šokolāde
• Piparmētru lapiņas

Pagatavošana.
No 24 olām sanāks trīs lielas biskvīta ripas. Olas iesit miksera traukā, baltumus neatdalot no dzeltenumiem, pieber cukuru un aptuveni 10 minūtes kuļ. Tad iecilā miltus. Inga to dara ar roku, nevis karoti, jo tad labāk izjūtot masas konsistenci. Masu arī nedrīkst samocīt, jo sakultais olas baltums saplakšot.

Masu lej veidnēs un 15–20 minūtes cep +180 °C. Kad biskvīti izcepušies, izņem no veidnes un atdzesē. Tikai tad starp biskvīta kārtām ziež putukrējumu un svaigās blendētās zemenes. Rotā ar krūmmellenēm, baltām krēma rozītēm, šokolādi un piparmētru lapiņām.

Pievienot komentāru