Receptes, Uzkodas un salāti

Trīs garšīgas salātu receptes: aromātiskie, apelsīnu un pat zupa!

1. Salātu zupa

1no3
Foto - Fotolia
Starp citu!

Lai, gatavojot ēdienu, salātu lapas ilgāk būtu sulīgas un saglabātu vērtīgās vielas, tās labāk saplucināt ar pirkstiem, nevis griezt ar nazi.

Nepieciešams: ½ kg zaļo salātu, 1 sīpols, 2 olas, ½ glāze piena, 2 ēdamkarotes sviesta, dažas daiviņas ķiploka, 2 litri ūdens, sāls.

Sīpolu un salātus sīki sagriež, ieliek vārošā ūdenī, un kad ūdens atkal sāk vārīties, pievieno sāli un noceļ no uguns.

No olām pagatavo omleti, sagriež kubikos un pirms pasniegšanas ieliek vai nu podiņā vai šķīvjos. Zupai pievieno arī sīki sasmalcinātus zaļumus, ķiplokus un sviestu.

  1. Salātu zupa
  2. Aromātiskie salāti
  3. Asorti ar apelsīnu un sīpoliem

Pievienot komentāru