Praktiski
Receptes

Trīs garšīgas salātu receptes: aromātiskie, apelsīnu un pat zupa! 16

Foto – Fotolia

Salātu zupa

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Nepieciešams: ½ kg zaļo salātu, 1 sīpols, 2 olas, ½ glāze piena, 2 ēdamkarotes sviesta, dažas daiviņas ķiploka, 2 litri ūdens, sāls.

Sīpolu un salātus sīki sagriež, ieliek vārošā ūdenī, un kad ūdens atkal sāk vārīties, pievieno sāli un noceļ no uguns.

No olām pagatavo omleti, sagriež kubikos un pirms pasniegšanas ieliek vai nu podiņā vai šķīvjos. Zupai pievieno arī sīki sasmalcinātus zaļumus, ķiplokus un sviestu.

Aromātiskie salāti

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Nepieciešams: 300 g vārītas zaļo pupiņu pākstis, salātu galviņa, 2 gurķi, 3 tomāti, 3 cieti vārītas olas, 100 g krējuma, 100 g majonēzes, buntīte diļļu un bazilika, sāls pēc garšas.

Zaļo pupiņu pākstis sagriež 3-4 cm lielos gabaliņos, gurķus un tomātus ripiņās vai pus ripiņās, pusi no salātu lapām sasmalcina. Sagrieztos dārzeņus un salātus sajauc un pievieno sāli.

Atlikušās lapas glīti ieklāj lēzenā salātu traukā un uz tām uzliek pagatavoto maisījumu. Rotā ar sasmalcinātām un gareniski sagrieztām olām, aplej ar krējuma un majonēzes maisījumu un apkaisa ar dillēm un baziliku.

Asorti ar apelsīnu un sīpoliem

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Nepieciešams: salātu galviņa, neliels šalotes sīpols, ābols, apelsīns, 100 g kefīra, ēdamkarote augu eļļas, dilles, sāls, sarkanie pipari pēc garšas.

Salātu lapas nomazgā un dažas ieklāj salātu traukā. Pārējās lapas, kā arī sīpolu, ābolu un apelsīnu sīki sasmalcina, sajauc un aplej ar mērci, kas pagatavota no kefīra, augu eļļas, pipariem un sāls. Masu liek uz veselajām lapām un rotā ar zaļumiem.

Saistītie raksti
LA.lv