Praktiski
Receptes

Torte “Kaza ziedos” no 3. vietas ieguvējas Skrundas gardumu konkursā1

Publicitātes foto

Maija sākumā Skrundas pilsētas svētku ietvaros notika Kurzemes reģiona konkurss “Biezpiena un maizes gardumi”, kurā piedalījās 17 dalībnieku no desmit novadiem. 3. vietu ieguva Laura Timermane. Lūk, viņas recepte.

3. vieta. Laura Timermane, Talsu novada Vandzenes zemnieku saimniecība “Bērzi”

Torte Kaza ziedos

 

Gatavo pamatni: rīvmaizi samaisa ar medu un izkausētu sviestu. Ar pergamentu izklātā tortes veidnē klāj mīklu ar maliņām uz augšu un pieblietē ar koka stampiņu.

Pildījumam olu dzeltenumus un baltumus atsevišķi saputo stingrās putās. Tad tajās iecilā biezpiena masu. Sagatavoto pildījumu lej uz tortes pamatnes un izlīdzina.

Veidni liek līdz +160 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 60–80 minūtes. Pēc tam cepeškrāsni izslēdz un atstāj kūku vēl vienu stundu, neverot vaļā durtiņas.

Saistītie raksti

Torti izņem no cepeškrāsns, pārklāj ar pārtikas plēvi un patur ledusskapī četras stundas. Atdzisušu var viegli izņemt no veidnes.

Rotā ar krēmu, svaigām ogām un ēdamiem ziediem.

Torte var tapt ne tikai no biskvīta un putukrējuma, bet arī no rudzu maizes un biezpiena, šo salikumu papildinot ar citiem produktiem. Lūkosim, kā tas izdevies čaklajām kurzemniecēm.

 

LA.lv