Praktiski
Receptes

Topinambūra, kāļa un selerijas krēmzupa ar vistu0

Foto: Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
300 g topinambūra
2 kāļi
vidēja selerijas sakne
2 saujas vārītu pupiņu (var būt dažādas)
4 ķiploka daiviņas
100 ml saldā krējuma
2 vistas šķiņķi
Provansas garšvielas
tējkarote citrona sulas
tējkarote cukura
sāls
apcepšanai ēdamkarote sviesta

Pagatavošana
No vistas gaļas un garšvielām izvāra buljonu. Vāra tā, lai sanāk apmēram 1,5 litri.

Saknes nomizo, sagriež. Katliņā uzkarsē sviestu, apcep ķiplokus un saknītes, visu pārlej ar buljonu, liek vārīties. Pievieno cukuru, sāli un citrona sulu, lai selerijai un topinambūram piešķirtu spilgtāku garšu. Kad dārzeņi mīksti, visu sablendē, pievieno saldo krējumu.

Krēmzupu lej šķīvjos, pārliek saplucinātus vistas gabaliņus un pupiņas.

Var izmantot jau iepriekš sagatavotu buljonu, arī dārzeņu. Saldā krējuma vietā labi iederas tā dēvētais baltais sviests, pietiek ar 2 ēdamkarotēm. Pupiņas var izmantot arī konservētas, labāk tumšās – tās krāsaini papildina gaišo krēmzupu.

LA.lv
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Daudzreiz lietojamas uzlīmes – lai precīzi zinātu, kas burciņai vēderā
18 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Dižciltīgās skaistules gladiolas krāšņā galerijā. Selekcionāra padomi audzēšanā
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Trauciņš un kastīte rakstāmpiederumiem skolnieciņam
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

GL
Gunta Lūse
Latvijā
“Latvieši ir malači. Daļa gan aizbrauc, bet daudzi paliek un strādā.” Stāsts par Inesi Bērziņu Latgalē
10 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Siguldā autoceļš draud ieslīdēt Gaujā 1
7 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Jaunākā sinoptiķu prognoze 7 dienām: kas gaidāms nedēļas sākumā un beigās
12 stundas
Barbara Ālīte
Latvijā
Latvijas tuvumā manīta Krievijas armijas zemūdene, velkonis un korvete 1
7 stundas
IS
Ilmārs Stūriška
Sports
Samoilovs un Šmēdiņš izcili, Maskavā atkal skan Latvijas himna
9 stundas