Praktiski
Receptes

Topinambūra, kāļa un selerijas krēmzupa ar vistu 0

Foto: Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
300 g topinambūra
2 kāļi
vidēja selerijas sakne
2 saujas vārītu pupiņu (var būt dažādas)
4 ķiploka daiviņas
100 ml saldā krējuma
2 vistas šķiņķi
Provansas garšvielas
tējkarote citrona sulas
tējkarote cukura
sāls
apcepšanai ēdamkarote sviesta

Pagatavošana
No vistas gaļas un garšvielām izvāra buljonu. Vāra tā, lai sanāk apmēram 1,5 litri.

Saknes nomizo, sagriež. Katliņā uzkarsē sviestu, apcep ķiplokus un saknītes, visu pārlej ar buljonu, liek vārīties. Pievieno cukuru, sāli un citrona sulu, lai selerijai un topinambūram piešķirtu spilgtāku garšu. Kad dārzeņi mīksti, visu sablendē, pievieno saldo krējumu.

Krēmzupu lej šķīvjos, pārliek saplucinātus vistas gabaliņus un pupiņas.

Var izmantot jau iepriekš sagatavotu buljonu, arī dārzeņu. Saldā krējuma vietā labi iederas tā dēvētais baltais sviests, pietiek ar 2 ēdamkarotēm. Pupiņas var izmantot arī konservētas, labāk tumšās – tās krāsaini papildina gaišo krēmzupu.

LA.lv