Praktiski
Receptes

TOP 3 grila produkti ir vistas gaļas šašliks, cūkgaļas šašliks un cepamdesiņas0

Foto: Fotolia

Lielākais vietējais gaļas pārstrādes uzņēmums “Forevers” sadarbībā ar pētījuma kompāniju “Norstat Latvija” veiktajā aptaujā noskaidrojis, ka populārākie grila sezonas produkti Latvijā ir vistas gaļas šašliks, cūkgaļas šašliks un dažādas cepamdesiņas. Savukārt aiz pirmā trijnieka ierindojas kupāti, jēra gaļas šašliks, kā arī burgeri, ribiņas un vistas šķiņķīši.

Vērtējot grila produkcijas patēriņu, jāatzīst, ka izvēlē vērojamas paaudžu atšķirības. Saskaņā ar aptaujas rezultātiem tādus grila produktus kā burgerus un cepamdesiņas vairāk izvēlas grilēt jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kas ļauj secināt, ka jauniešu auditorijai patīk eksperimentēt, salīdzinot ar citas paaudzes pārstāvjiem. Tikmēr cūkgaļas, tāpat kā jēra gaļas šašliku biežāk izvēlas grilēt vecākās paaudzes pārstāvji vecumā no 40 līdz 59 gadiem. Savukārt vistas gaļas šašliks kā populārākais grila kategorijas produkts tiek minēts visās vecuma grupās.

Analizējot Latvijas iedzīvotāju gaļas grilēšanas paradumus, ir vērojamas atšķirības starp Rīgas, Pierīgas un Latvijas reģionu iedzīvotāju izvēlēm. Latvijas reģionos lielāku popularitāti iemanto cūkgaļas šašliks, it īpaši Latgalē un Zemgalē, savukārt jēra gaļai lielāka priekšroka tiek dota Latgalē un Pierīgā. Jāatzīst, ka atšķirībā no citiem reģioniem Latgales iedzīvotāji vairāk pieturas pie klasiskām izvēlēm, savām maltītēm retāk izvēloties netradicionālus grila produktus, piemēram, vistas šķiņķīšus un burgerus.

Raksts tapis sadarbībā ar gaļas pārstrādes uzņēmumu “Forevers”

LA.lv