Deserti un saldumi, Receptes

Tomātu kūka. Beidzot tiešām pārsteigsi ciemiņus!

Foto - tematiskā avīze "Tomāti"

Tomātu kūka

(tortes formai 24 cm diametrā)

Sastāvdaļas
• 300 g tomātu
• 100 g pilngraudu kviešu miltu
• 400 g bīdelēto kviešu miltu
• 200 g rozīņu
• 200 g brūnā cukura
• 50 ml olīveļļas
• 1 tējkarote malta kanēļa
• 1 tējkarote malta muskatrieksta
• 2 tējkarotes cepampulvera
• ¼ tējkarotes sāls

Sastāvdaļas

Rozīnes izmērcē siltā ūdenī.

Tomātus nomazgā, sagriež lielos gabalos un sablendē.

Abu veidu kviešu miltus sajauc ar cepampulveri, pievieno garšvielas un sāli.

Pielej eļļu, pieber cukuru un izmaisa.

Pieliek rozīnes un tomātu masu, rūpīgi izmaisa.

Atkarībā no tā, cik tomāti sulīgi, var būt nepieciešams pievienot pāris ēdamkarotes ūdens (mīklas konsistencei jābūt kā skābajam krējumam).

Ietauko veidni, ielej tajā mīklu un cep iepriekš līdz 170 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.

Pagatavo glazūru, sajaucot 6 ēdamkarotes cukura ar tikpat lielu daudzumu kakao pulvera un pievieno 6 ēdamkarotes skābā krējuma.

Visu uz lēnas uguns katliņā silda, kamēr izkūst.

Pārlej kūkai glazūru un pārkaisa rotājumus. Mazliet garšo pēc piparkūkām.

Pievienot komentāru