Praktiski
Receptes

Tautiskā eksotika – ļoti gards pirmpiena sacepums0

Foto: Timurs Subhankulovs

Sastāvdaļas – govs pirmpiens, piens, cukurs, vanilīna cukurs.

Mērcei – dzērvenes, sarkanās jāņogas, zemenes, cukurs, medus vai saldējums.

Pagatavošana.

Lai tiktu pie šā ēdiena, vajadzīgs pirmpiens – piens, ko govs dod tūlīt pēc teliņa piedzimšanas. Pirmpienu un pienu proporcijā aptuveni 1:1 lej karstumizturīgā traukā. Pieber cukuru un vaniļas cukuru un uz nepilnu stundu liek cepties krāsnī, vērojot, lai virspuse neapdeg. Kad virsma ir dzeltenbrūna, uzliek vāku un turpina vēl brīdi karsēt. Kad ēdiens gatavs, pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar dzērveņu, sarkano jāņogu vai zemeņu mērci, medu vai saldējumu. Rotā ar piparmētru lapiņām.

LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Pašai savs vīnakalns! Gunta iepazīstina ar vīnogulāju un dod praktiskus padomus
2 dienas
SR
Sandra Ruska
Praktiski
FOTO. Latvijas vēsturiskie dārzi – iepazīstam mūsu tradīcijas un sasniegumus
2 dienas
AG
Aija Geida
Praktiski
Dzērvenīte, purva meita! Unikālās ogas īpašības un gardas rudens receptes
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

SK
Skaties.lv
Latvijā
Par dzimtas īpašumu jūras krastā jācīnās ar ātro kredītu miljonāriem
11 stundas
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Pirmdiena būs stipri vējaina, Kurzemē gaiss jau iesilis līdz +16 grādiem
28 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
Gobzemam piederējusi deklarācijā nenorādīta māja
10 stundas
LE
LETA
Ekonomika
Atsevišķu jomu speciālistiem valsts pārvaldē maksās lielākaa algas
22 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
VIDEO: VID ierodas pie emigrantiem Anglijā 2
8 stundas