Praktiski
Receptes

Sviestmaižu gatavošanas ABC 16

Foto – Shutterstock

Laba sviestmaize ir sulīga, aromātiska un sātīga. Ja nav laika vai iespējas paēst siltu ēdienu, tā var aizvietot pat ēdienreizi. Ir daudz veidu, kā pagatavot gardu sviestmaizi.

Sviestmaižu gatavošanas ABC

• Ja slēgtās sviestmaizes (starp divām maizes šķēlēm ielikts gards pildījums) ņem līdzi uz darbu, skolu vai pulciņiem, tās ietin pārtikas plēvē un ieliek kārbiņā, lai nesaspiežas.

• Jebkuru sviestmaizi var bagātināt, starp maizītēm ieliekot pāris ledus salātu lapu. Tās dod svaiguma sajūtu, sulīgumu un kraukšķīgumu.

• Lai sviestmaize būtu garda, svarīgi padomāt par mērci. Bez tās jebkura sviestmaize būs sausa.

• Ja nav pārliecības, ka bērns sviestmaizi apēdīs pēc pāris stundām, labāk tajā nelikt ātri bojājušos produktus, piemēram, vārītas olas, gaļu, zivis, majonēzi.

• Sviestmaize iegūs patīkamas garšas nianses, ja izmantos aromatizēto sviestu ar ķiplokiem, mārrutkiem, garšaugiem, garšvielu maisījumu.

• Sviestmaize būs garšīgāka, ja maizi pirms tam apceps tosterī vai uz pannas nelielā sviesta daudzumā.

• Smalki sakapāts sīpols, ķiploks, garšaugi piešķirs maizītēm īpašu garšu. No garšaugiem piemērotākās un neitrālākās ir dilles, baziliks, timiāns un pētersīļu lapiņas.

• Sviestmaizes pasniedz uzreiz pēc sagatavošanas vai ievieto kastītē, ietin pārtikas plēvē, lai neapkalst.

• Ja pieejams sviestmaižu grils, gatavās var ievietot šajā ierīcē – tur tās tiks saspiestas un no ārpuses nedaudz apgrauzdētas. Siers mazliet pakusīs, mērce vienmērīgi izklāsies uz maizes.

LA.lv