Pamatēdieni, Receptes

Sviesta pupiņas – omlete, sacepums, marinētas, sautētas. 6 labas receptes

2. Sviesta pupiņu sautējums

2no7

• 1–2 kg sviesta pupiņu

• 2–3 sīpoli

• 3 ķiploka daiviņas

• 50–100 g majonēzes

• 50–100 g skābā krējuma

• 5 ēdamkarotes eļļas

• Zaļumi pēc izvēles

• Pipari

• Sāls

Pannā karstā eļļā apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus, pievieno blanšētas sviesta pupiņas (vāra 3–5 minūtes, lai būtu kraukšķīgas), sāli, piparus, daļu zaļumu. Palaikam apmaisot, sautē uz lēnas uguns. Kad pupiņas gatavas, pievieno majonēzi, krējumu un vēl pasautē piecas minūtes. Pasniedz kā pamatēdienu vai karstos salātus pie gaļas.

  1. Kas tajās vērtīgs?
  2. Sviesta pupiņu sautējums
  3. Silti pupiņu un gaileņu salāti
  4. Cūkgaļas sautējums ar sviesta pupiņām
  5. Dārzeņu zupa ar kausēto sieru
  6. Omlete ar sviesta pupiņām
  7. Marinētas ar sīpoliem

Pievienot komentāru