Praktiski
Receptes

Svaigie salāti ar diedzētiem redīsiem0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 125 g Vidusjūras salātu maisījuma
• 2 tomāti
• 2 avokado
• 70 g diedzētu redīsu sēklu

Mērcei
• 2 ēdamkarotes kvalitatīvas olīveļļas
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• 1,5 ēdamkarotes cukurniedru sīrupa
• 1 tējkarote maltu sinepju sēklu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Salātus nomazgā un nosusina salātu žāvētājā vai izklāj uz papīra dvieļa. Tomātus un avokado sagriež garenās šķēlītēs. Pagatavo mērci. Uz šķīvja liek Vidusjūras salātu maisījumu (to var iegādāties lielveikalos), avokado gabaliņus un tomātu šķēlītes. Uzber izdiedzētas redīsu sēkliņas (tās jādiedzē 2–3 diennaktis) un uzlej mērci (salātus kopā ar mērci nemaisa salātu bļodā, jo tad tie nav tik gardi). Pikanto redīsu diedzējumu garšu pastiprina saldskābā mērce.

LA.lv