Deserti un saldumi, Receptes

Svaigā jeb raw jogurta kūka ar dzērvenēm

Foto - Matīss Markovskis

Sastāvdaļas pamatnei
160 g mandeļu
120 g žāvētu aprikožu
50 ml agaves sīrupa

Kūkas pildījumam
250 g grieķu jogurta
100 ml agaves sīrupa
250 g maskarpones siera
100 g brūnā cukura
300 g dzērveņu (var saldētas)
4 želatīna plāksnes

Pagatavošana.
Blenderī samaļ mandeles un žāvētas aprikozes. Masu liek bļodā un pieveno agaves sīrupu. Visu samaisa un liek sagatavotajā kūkas formā, vienmērīgi izlīdzinot.
Ja dzērvenes ir saldētas, tās vispirms atlaidina, tad sablendē kopā ar cukuru. Masu izkāš caur sietu, lai atdalītu miziņas un kauliņus.
Atsevišķā bļodā želatīna plāksnes aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm.
Pa to laiku traukā vienmērīgā masā sajauc maskarpones sieru un jogurtu, pievieno agaves sīrupu un blendētās dzērvenes.
Želatīna plāksnes izņem no ūdens un ieliek citā traukā, lai ūdens peldē izkausētu. Izkausēto želatīnu pievieno jogurta masai un visu rūpīgi izmaisa. Lej pāri mandeļu un aprikožu masai kūkas formā. Ievieto ledusskapī, lai sacietē. Dekorē ar ogām.

Dzērveņu vietā var izmantot smiltsērkšķus, upenes vai jebkuras citas ogas.

Pievienot komentāru