Praktiski
Receptes

Sutināti kāposti ar desiņām – sātīgs, aromātisks un gards ēdiens0

Foto-Fotolia

Sastāvdaļas
1 kg svaiga kāposta
200 g desiņu (derēs jebkuras pēc gaumes)
1 sīpols
15,5 – 2 ēdamk. tomātu pastas
2 ēdamk. augu eļļas
sāls pēc garšas
šķipsniņa melno malto piparu
1–2 lauru lapas

Pagatavošana.
Dziļā pannā uzsilda augu eļļu. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu. Apcep līdz gaiši zeltainai krāsai.

Desiņas sagriež ripiņās, pievieno sīpoliem un visu cep 2–3 minūtes.

Kāpostu smalki sagriež, pārkaisa ar sāli un saspiež ar rokām – tie kļūs mīkstāki un izdalīs sulu.

Pēc tam kāpostus pievieno desiņām ar sīpoliem. Visu samaisa un pielej pāris karotes ūdens. Samazina liesmu, uzliek vāku un visu sutina aptuveni 15 minūtes.

Pievieno tomātu pastu. Ja kāpostiem ir daudz šķidruma, atšķaidīt tomātu pastu nevajag. Ja šķidruma ir maz, pievieno nedaudz ūdens. Pievieno piparus un lauru lapas. Samaisa un vēl sutina aptuveni 30 minūtes uz mazas uguns. Ik pa laikam visu samaisa.

Pasniedz kā pamatēdienu vai kopā ar piedevām pēc savas gaumes.

LA.lv
IL
INESE LIEPIŅA
Praktiski
Brokastu granola – veselīgam dienas sākumam
12 stundas
IB
Indulis Burka
Praktiski
Karstā kūpināšana katrai gaumei. 4 dažādu kūpinātavu shēmas ar veidošanas aprakstiem
21 stundas
IB
Indulis Burka
Praktiski
Jumtu labāk sakopt sausā laikā, nevis kad jau pil griesti
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Ekonomika
Izstrādātā garantēto atlīdzību izmaksu kārtība pensionāriem esot nesaprotama
1 stunda
LA
LA.LV
Pasaulē
FOTO: Latvijas un Lietuvas prezidentu tikšanās uz Latvijas-Lietuvas robežas Grenctālē
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
Sekojot Baltijas valstu paraugam, tūkstošiem “Honkongas ceļa” dalībnieku apliecina savu vienotību
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Brīvdienās būs lielākoties saulains laiks
5 stundas
MA
Māris Antonevičs
Latvijā
Rīgā nav ievērības cienīga pieminekļa “Baltijas ceļam”
2 stundas