Dzērieni, Receptes

Spirdzinoši rabarberu dzērieni. 3 receptes

Foto-Arkadiusz Fajer/Fotolia

No rabarberiem var pagatavot dažādus garšīgus dzērienus. Labāk ir tos nekarsēt, lai saglabātos vitamīni un citas vērtīgas vielas. Lūk, trīs gardu dzērienu receptes!

Ogu un rabarberu dzēriens. Vāra tikai minūti!

Rabarberu dzēriens ar laimu un piparmētru

Rabarberu ledustēja – lieliski atveldzē

UZZIŅA

• Rabarberi labi sader ar citronu, laimu un apelsīnu.

• No garšvielām rabarberam piestāv kanēļa standziņa, kardamons un vaniļa.

• Rabarbers ir skābs, tāpēc to ieteicams kombinēt kopā ar zemenēm.

• Ja rabarberus sagriež gabaliņos, pārber ar cukuru un atstāj uz nakti suloties, no rīta būs gards sīrups, ko atšķaida ar ūdeni, pieliek piedevas, ledus gabaliņus, un dzēriens gatavs.

• No rabarberiem var izspiest sulu, pievienot cukuru, piestā saberztas piparmētras un iegūt stipru koncentrātu, ar ko papildina bezalkoholiskos un alkoholiskos kokteiļus. Ledusskapī nekarsēts glabājas nedēļu. Lai ilgākā laika posmā nesarūgtu, koncentrāts jāuzkarsē.

Pievienot komentāru