Praktiski
Receptes

Spelgonī uz uguns gatavoti ēdieni baudāmi lielākajā gastronomijas festivālā Siguldā0


Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Pexels

Sestdien, 26.janvārī, Siguldā, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, informē rīkotāji.

Pasākuma laikā no plkst.12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus.

Ziemas izaicinājumu pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavos desmit Rīgas-Gaujas reģiona restorāni: “Entresol”, “Ferma”, “3 pavāru restorāns”, “Valmiermuižas alus vēstniecība”, “Kungu rija”, “Stirna & avocado”, “Mollto Wine & Grill”, Mālpils muižas un Bīriņu pils restorāni, kā arī “Mr.Biskvīts”.

Restorānu sarūpētajos labumos, apmeklētāji atradīs tādus gardumus kā krāsnī ceptas Baltijas reņģes, aļņa burgerus, pīles kājas, brieža gaļas zupu, grilētas skumbrijas, jēra zupu, cūkas pavēderi un simtagades stores zupu.

Savai gaumei piemērotāko varēs atrast arī desertu cienītāji – kumelīšu tējas “panna cotta”, vēja kūka ar ābolu musu, ķirbju siera kūka, dzērveņu zefīrs ar biezo aitas jogurtu, ķeizarbiskvīta pankūkas, flambētas ogas ar sukāžu kēksu, kā arī biešu, jāņogu vai šokolādes sorbets.

Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās vietējie ražotāji, tajā skaitā vīna darītavas “Zilver” un “Cremon”, lēni spiesto sulu piedāvājums no “Dabas Laboratorijas”, kā arī “Bliss Gelato” Siguldā tapušais itāļu deserts – gelato.

Saistītie raksti

Kamēr uz uguns gatavosies ēdiens, par autentisku mūzikas sajūtu gādās jaudīgie dūdotāji un bungotāji – mūzikas grupa “Auļi” un starptautiskā latviešu post-folka grupa “Imanta Dimanta”.

Lai pasākumu izbaudītu pilnvērtīgi, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem. Ēdienu cenas – no 3 līdz 5 eiro, norēķini skaidrā naudā.

LA.lv