Praktiski
Receptes

Spēcīgais rozmarīns: kur tas noder0

Foto: Superheang168/Shutterstock

Izdevniecības “Latvijas Mediji” izdotajā tematiskajā avīzē “Garšvielas maisījumos” ir daudz vērtīgu padomu par garšvielu pareizu izmantošanu. Piemēram, tagad lielveikalos var nopirkt svaigu rozmarīnu podiņā, bet tikpat spēcīgs tas ir arī kaltēts. Rozmarīns iedarbojas tonizējoši, uzlabo apetīti, var mazināt nemieru un galvassāpes.

• Rozmarīns ēdienam jāpievieno uzmanīgi – tam ir tendence nomākt citus aromātus.

• Izmantojot rozmarīnu, virumu nedrīkst par ilgu atstāt uz uguns, jo ēdiens var iegūt rūgtenu piegaršu.

• Dienvidu zemēs ļaudis mēdz sviestmaizi apkaisīt ar sāli un rozmarīnu, lai izvairītos no nepatīkamas elpas.

LA.lv