Praktiski
Receptes

Šokolādes zemeņu torte ar biezpiena krēmu 0

Foto – edimdoma.ru

Sastāvdaļas biskvītam
6 olas
225 g cukura
150 g miltu
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
2 ēdamkarotes kakao
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 tējkarote cepamā pulvera

Krēms
500 g biezpiena
100 ml piena
1 glāze pūdercukura (var arī mazāk)
250 g skābā krējuma
300 g zemeņu
2 ēdamkarotes ātri šķīstošā želatīna

Glazūra
4 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes kakao
3 ēdamkarotes skābā krējuma
50 g sviesta

Galerijas nosaukums

1. Biskvīta pagatavošanai atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar pusi no cukura un vaniļas cukura.

2. Sakuļ olu baltumus ar atlikušo cukuru līdz stingrām putām.

3. Dzeltenumiem pievieno daļu no baltumiem, uzmanīgi samaisa. Pievieno izsijātus miltus ar kakao, cieti un cepamo pulveri. Atlikušos olu baltumus pievieno, atkal rūpīgi maisot. Mīkla ir biezāka nekā ierastā biskvīta mīkla, to grūti maisīt. Liek izvēlētā formā.

4. Cep iepriekš līdz 170-200 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni stundu. Ideāli, ja biskvītam ir laiks atdzist, pastāvēt.

5. Gatavo krēmu. Karstā pienā liek ātri gatavojamo želatīnu, maisa. Tad pievieno saspaidītu biezpienu un pūdercukuru.

6. Skābo krējumu sakuļ ar nelielu daudzumu cukura un pūdercukuru. Pievieno krēmam.

7. Sagriež zemenes un pievieno krēmam. Samaisa.

8. Biskvītu sagriež trīs daļās. Apakšējo daļu liek formā, pārklāj ar krēmu, liek otru biskvīta kārtu, atkal uzsmērē krēmu. Pārliek pēdējo biskvīta kārtu. Liek ledusskapī uz divām stundām vai uz tik ilgu laiku, lai krēms sastingtu. Pēc vēlēšanās biskvītu var apslacīt ar sīrupu.

9. Gatavo glazūru. Samaisa cukuru, kakao un skābo krējumu. Liek uz vidējas uguns, maisot, līdz cukurs izkūst. Pievieno sviestu.

Pārklāj torti un rotā pēc vēlēšanās.
Recepte no edimdoma.ru

LA.lv