Praktiski
Receptes

Šokolādes krēms ar karamelizētu fenheli, maskarpones sieru un svaigām ogām0

Foto – Matīss Markovskis

PAGATAVOŠANA

Pusi fenheļa sagriež ļoti plāni un glīti, jo no tā gatavos karamelizētus čipsus. Uz pannas izkausē cukuru, tajā liek fenheļa sloksnes un ļauj karamelizēties no abām pusēm. Visu laiku uzmanīgi maisa, lai nepiedeg un fenhelis nesadrūp. Karamelizēto fenheli kārto uz pergamenta papīra un uzlej nedaudz cukura masas, lai veidojas tāda kā mākslinieciska nekārtība. Atstāj, lai sacietē.

Atlikušo fenheli griež sīkos gabaliņos, apslaka ar citrona sulu un arī karamelizē pēc tāda paša principa.

Šokolādi lēni izkausē ūdens peldē. Saldo krējumu saputo ar cukuru. Maskarpones sierā iejauc karotīti konjaka, iecilā saputoto krējumu un pašās beigās pievieno izkausēto šokolādi. Sagatavoto desertu liek ledusskapī uz 5–10 minūtēm, lai savienojas garšas. Šokolādes krēmu kārto platā glāzē vai deserta trauciņā, uzber karamelizētos fenheļa gabaliņus, svaigas ogas un uzmanīgi ievieto fenheļa čipsus.

Pavāres piebilde

Ja vēlas pasniegt īpaši izsmalcināti, šokolādes desertam uzpilina savvaļas rožu eļļu un uzkaisa rožu lapiņas. Šī eļļa ir īpaši paredzēta kulinārijai. Parasti to jauc kopā ar citām eļļām un izmanto kā piedevu dažiem salātiem. Rožu eļļai piemīt augļu garša un aromāts, tā sader ar fenheļa neparasto garšu.

 

36,6 °C konsultante SNEŽANA MATJUKOVSKA, restorāna Cup & Cino pavāre

Saistītie raksti
LA.lv