Praktiski
Receptes

Šokolādes–kafijas kūka. Gluži kūst mutē!0

Šokolādes–kafijas kūka gluži vai kūst mutē, teic čaklā saimniece Ina Štāle no Augstkalnes Tērvetes novadā.

2 lielas olas viegli sakuļ ar 1,5 glāzēm cukura un nedaudz vaniļas. Pievieno 1,5 glāzes miltu, 3/4 glāzes kakao, 1 glāzi piena, 1/2 glāzes augu eļļas, 1/2 glāzi stipras kafijas, 2 tējk. cepamā pulvera, nepilnu tējkaroti dzeramās sodas un šķipsniņu sāls.

Ar mikseri puto, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Tai jābūt pašķidrai. Mīklu lej formā, liek 170 grādus karstā cepeškrāsnī un cep gatavu. Īsu brīdi pirms kūka gatava, pagatavo glazūru.

Katliņā uzkarsē 1 tējk. sviesta un 2–3 tējk. ūdens. Pievieno 1 tējk. kakao un 100 g melnās šokolādes. Maisot karsē, līdz šokolāde izkususi.

Kūku izņem no cepeškrāsns, virsu sadursta ar dakšiņu, pārlej ar glazūru. Liek ledusskapī atdzesēties, pēc tam ņem ārā no formas un mielojas.

LA.lv
AG
Aija Geida
Praktiski
Žāvētava augļiem un dārzeņiem. Kā izgatavot pašam
15 stundas
ĢK
Ģirts Kasparāns
Praktiski
Ko tik neizdomā. Miskaste, kura pati iztīrās
15 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
7 svarīgi jautājumi par piemiņas vietām
17 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA/AFP
Pasaulē
Irānas sagrābtais britu kuģis noenkurots ostā; izmeklēs iespējamu sadursmi
31 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Divas pašvaldības izslēdz savus izdevumus no masu informācijas līdzekļu reģistra
1 stunda
LE
LETA
Ekonomika
LED gaismekļu ražotājs “Vizulo” jaunās tehnoloģijās ieguldīs vairāk nekā pusmiljonu eiro
13 minūtes
VK
Vita Krauja
Kultūra
Māksla kā vienīgais dzīvesveids. Saruna ar mākslinieku dinastijas turpinātāju Indriķi Ģelzi
5 stundas
LE
LETA
Dabā
Sestdiena būs siltākā diena kopš 1. jūlija
5 stundas