Deserti un saldumi, Receptes

Šokolādes fondants: pasniedz siltu ar saldējumu vai ogu mērci

Foto - Anda Krauze

Sastāvdaļas
• 70 g sviesta
• 65 g 45% tumšās šokolādes
• 2 olas
• 75 g (5 desert­karotes) brūnā cukura
• 35 g kviešu miltu

Pagatavošana.
Divas olas samaisa (neputo!) ar brūno cukuru, līdz masa kļūst gaiši dzeltena. Ja tās puto, cepot sanāks kēkss, brīdina konditore Maija Kaire. Šokolādi salauž gabaliņos un kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē. Kad masa padzisusi, to uzmanīgi iemaisa saputotajās olās. Pēc tam, rūpīgi maisot, pievieno izsijātus miltus.
Cepeškrāsni sakarsē līdz +180 °C. Karstumizturīgas formiņas vai krūzītes ietauko ar sviestu. Šokolādes un olu masu pilda trauciņos. Cep 8–12 minūtes, ne ilgāk, citādi fondants neizdosies.
Pasniedz uzreiz, kamēr vēl silts. Ļoti labi sader ar vaniļas saldējumu, ar ogu, pie­mē­ram, zemeņu, mērci.
Fondanta viducītim jābūt šķidram – lai, iedurot tajā karotīti, kārdinoši iztecētu šokolāde. Ja pārcep, sanāk kēkss, nevis fondants.

Foto - Anda Krauze
Foto – Anda Krauze

Pievienot komentāru