Praktiski
Receptes

Šokolādes fondants ar vaniļas saldējumu, aveņu mērci un svaigām ogām0

Foto – Anda Krauze

Sastāvdaļas
200 g tumšās šokolādes
200 g sviesta
6 olas
200 g cukura
100 g kviešu miltu
20 g kakao pulvera

Aveņu mērcei
200 g aveņu
100 ml svaigas apelsīnu sulas
50 g pussaldā baltvīna
50 g cukura

Vaniļas saldējumam
500 ml piena
500 ml saldā krējuma
100 g cukura
viena vaniļas pāksts

Pagatavošana
Šokolādei pievieno sviestu un kausē siltā ūdens peldē, līdz izveidojas viendabīga masa. Otrā bļodā iesit sešas olas, pievieno cukuru. Ar mikseri sajauc cietā masā, tad iesijā miltus, sajauc. Kad masa gatava, tajā iecilā izkausēto šokolādi un ļauj masai atpūsties (8 min). Cepamo trauciņu ieziež ar sviestu, iesijā kakao pulveri, tad trauciņā līdz pusei iepilda sagatavoto masu un cep aptuveni 7 min 220 grādos.

Aveņu mērce – sajauc visas sastāvdaļas, izberž caur sietu, lai nebūtu aveņu sēkliņu.

Vaniļas saldējums – sajauc pienu ar saldo krējumu, ieber cukuru, pievieno vaniļu, vāra aptuveni 30 sek. Tad atdzesē, liek saldētavā. Ik pēc pusstundas samaisa.

LA.lv
LA
LA.LV
Praktiski
Pieci būtiski soļi sava pirmā īpašuma iegādē
1 diena
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Bietes zupām un salātiem. Garšīgas receptes ziemas krājumiem
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Zemesvēžu nāves gulta: kā izlikt lamatas dārza kaitēklim? 1
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

ZE
Zane Eniņa
Latvijā
Pipara burgeri labdarībai. Roju Puķi piesaka “Latvijas lepnumam” 2
5 stundas
LE
LETA
Latvijā
“Dienas Biznesam” par slēptu politisko reklāmu draud 100 000 eiro sods
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Kāda filma stundā matemātikas skolotājam Rīgā maksā darbu 1
1 stunda
LE
LETA
Sports
Bukša uzaicināta piedalīties pasaules čempionātā vieglatlētikā
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Uz Arktiku pētīt klimatu dodas “vēsturē lielākā polārā ekspedīcija”
51 minūtes