Deserti un saldumi, Receptes

Snickers torte. Recepti piedāvā prasmīgā kūku cepēja Inga Eglīte

Foto no Ingas Eglītes personiskā arhīva

Sastāvdaļas
• 24 olas
• 24 ēdamkarotes kviešu miltu
• 24 ēdamkarotes cukura
• 0,5 l saldā krējuma
• 3 kārbiņas vārīta iebiezinātā piena
• 3 paciņas sviesta (180 g)
• 200 g karamelizētu riekstu

Pagatavošana.

No 24 olām sanāks trīs lielas biskvīta ripas. Olas iesit miksera traukā, baltumus neatdalot no dzeltenumiem, pieber cukuru un aptuveni 10 minūtes kuļ. Tad iecilā miltus. Inga to dara ar roku, nevis karoti, jo tad labāk izjūtot masas konsistenci. Masu arī nedrīkst samocīt, jo sakultais olas baltums saplakšot.

Masu lej veidnēs un 15–20 minūtes cep +180 °C. Kad biskvīti izcepušies, izņem no veidnes un atdzesē. Tikai tad drīkst torti likt kopā.

Iebiezināto pienu sakuļ ar sviestu, pievieno sauju karamelizētu riekstu. Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un uzputo. Uz biskvīta kārtas klāj iebiezināto pienu ar sviestu un riekstiem, tad liek biskvītu, ko noklāj ar putukrējumu, atkal biskvīta kārtu, iebiezināto pienu ar sviestu, biskvītu un visbeidzot putukrējumu. Rotā ar kausētu šokolādi un rīvētām šokolādes skaidiņām.

4 Komentāri

  1. Briesmīga torte. Vai receptes autore šis šausmas kādam ir cepusi un devusi ēst? Putukrējums ar iebiezinato pienu , brrr. 8 olas biskvīta, cik cm biezs tas sanāk? 5-6-7?

    1. Cik lielai formai paredzēta recepte? Cepu mājas cielavinu, kur krēmam nepieciešamas 3 paciņas (200gr) sviesta, pus bundža kondensētā utt. Un krēma jau ir pietiekami, lai nosmērētu 3 bezē kārtas, kas ceptas pa visu pannu ((četrstūra) XL izmēra cepeškrāsnī.
      Autores recepte šķiet ļoti salda un ļoti trekna.

  2. Viņai ir negardas un mākslīgas tortes!Tādiem žurnālistiem un kādiem konkursiem saņemas un uzcep ar normāliem produktiem kūkas,tā laiž ar visu mākslīgo!

Pievienot komentāru