Praktiski
Receptes

Skumbrija tomātu mērcē0

Foto-Shutterstock

Sastāvdaļas – 3 notīrītas skumbrijas bez galvas, 4 – 5 lieli tomāti, 100 ml sausā baltvīna, 300 ml zivju vai dārzeņu buljona, 1 – 2 lauru lapas, augu eļļa, sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana.

Zivi sagriež 4 – 5 cm lielos gabalos un liek ar eļļu ietaukotā cepamajā traukā.

Pārkaisa ar sāli, pipariem, pievieno lauru lapas. Vīnu sajauc ar augu eļļu un pārlej zivij. Atstāj visu ievilkties uz 30 minūtēm.

Tomātiem novelk miziņu (lai to vieglāk izdarītu, tomātus uz dažām sekundēm iemērc verdošā ūdenī) un smalki sagriež vai sarīvē.

Zivi traukā apgriež uz otru pusi. Pievieno tomātus un buljonu. Lauru lapas izņem ārā.

Zivi cep 150 grādu karstā cepeškrāsnī apmēram 20 – 30 minūtes.

Pasniedz ar dārzeņiem.

Labu apetīti!

LA.lv
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Ar sēnēm pildīts ķirbis. Garšos debešķīgi!
15 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Vai var apstrīdēt piešķirto invaliditātes grupu?
15 stundas
IB
Indulis Burka
Praktiski
Aukstā metināšana – ļoti izturīga, bez asām smakām un toksiskiem garaiņiem. Un pietam – tik vienkārša!
16 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Saeima pieņem 2020.gada budžetu, tērēs 10 miljardus eiro
5 stundas
LL
LETA, LA.lv
Sports
FOTO: Latvijas basketbolistes Gulbja debijā piedzīvo pamatīgu fiasko
3 stundas
LE
LETA
Pasaulē
ASV apšaude vidusskolā Losandželosas apkaimē
5 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Lielveikala darbinieks Emīls izglābj kolēģei dzīvību
4 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Plūdos cietušajā Venēcijā izsludina ārkārtas stāvokli 1
3 stundas