Praktiski
Receptes

Šķiņķa pīrāgs “Zem cepures”0

Foto-vk.com

Sastāvdaļas – kārtainā mīkla, 150 g šķiņķa, 250 g siera, 100–150 g graudainas sinepes, zaļumi pēc garšas.

Pagatavošana.

Mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu kārtīgi izveltnē un liek uz ietaukotas cepamās pannas vai veidnes tā, lai maliņas paliek, pāri karājoties. Mīklu pārsmērē ar graudainajām sinepēm plānā kārtiņā.

Uz sinepēm liek vienu rindu ar plāni sagriezta šķiņķa šķēlēm.

Uz šķiņķa liek plānas siera šķēlītes, pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem pēc garšas.

Izveltnē otru mīklas daļu. Izgriež apli un ar to apsedz pīrāgu, nokarenās malas no apakšējās daļas paceļ uz augšu un savieno ar virsējo daļu, kārtīgi saspiežot. Pīrāgam vidū izveido nelielu caurumiņu.

Pīrāga augšu pārsmērē ar sakultu olu. Cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes.

No mīklas atgriezumiem var izcept gardus radziņus ar kādu ievārījumu pa vidu.

Labu apetīti!

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kādu ēdienu nekad nepasūtīt restorānā? Kad labāk paēst mājās? Iesaka pasaulslavenais pavārs Gordons Remzijs
5 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Muitojamie sūtījumi no trešajām valstīm tagad jādeklarē elektroniski. Kas par to jāzina?
6 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Piesātināta Ziemassvētku brendija kūka, kuru sāk gatavot vairākas nedēļas pirms baudīšanas
7 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Valdība nolemj veidot jaunu kompāniju, lai pārņemtu Rīgas un Ventspils ostas
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Ceturtdien daudzviet gaidāms neliels sniegs un lietus
1 stunda
EL
Egils Līcītis
Latvijā
Egils Līcītis: Lembergs nokautā
4 stundas
IE
Ināra Egle
Latvijā
Rīgas domes vēlētāji varēs tikt pie divām balsīm?
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Grib mainīt atlaižu kritērijus ārvalstu pensionāriem sabiedriskajā transportā
1 stunda