Praktiski
Receptes

Skābētu kāpostu un lēcu salāti ar dzērvenēm. Garšīgi, veselīgi un īpaši daudz dzelzs 0


Skābētu kāpostu un lēcu salāti ar dzērvenēm
Skābētu kāpostu un lēcu salāti ar dzērvenēm
Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
* 400 g skābētu kāpostu
* 160 g zaļo lēcu (vai citas, ja garšo labāk)
* neliels zilais sīpols
* olīveļļa
* pipari
* sauja purva dzērveņu

Pagatavošana.
Lēcas vāra, līdz kļūst mīkstas, apmēram 15 minūtes. Skābētos kāpostus sašķēlē smalkāk, sīpolu sagriež daivās. Visu jauc kopā un saliek šķīvjos. Uzkaisa bagātīgi dzērvenes.

Šie vienkāršie salāti ir laba piedeva vieglām pusdienām vai pat viegla ēdienreize, ja ēd kopā ar sēklu vai pilngraudu maizīti.

LA.lv