Praktiski
Receptes

Skābēti dārzeņi taizemiešu gaumē pak dong0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• vidējs baltais vai sarkanais galviņkāposts
• 2 vidēji burkāni
• sīpols
• citrons
• maza galda bietīte
• 2 ķiploka daiviņas
• 50 g sezama sēklu
• ēdamkarote sinepju sēklu
• ēdamkarote sakapāta čili
• 100 g cukura
• 2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana.
Smalki sagriež kāpostu, burkānu un bieti sarīvē uz rupjas rīves, sakapā čili piparu, sīpolu un ķiploka daiviņas. No citrona izspiež sulu. Kāpostu liek lielā bļodā, pārkaisa sāli un ar rokām, cītīgi mīcot, samaisa. Pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa. Uzliek slogu un noliek tumšā, siltā (20–21 °C) vietā, lai skābst kādas trīs dienas. Taču ik pa laikam jāpagaršo! Ja garša ir pietiekami stipra, patīkami skābena, ir gana raudzēts. Ja tur vēsākā vietā, jāraudzē ilgāk. Noliek ledusskapī, pārtraucot rūgšanas procesu.

Kāposta un pārējo dārzeņu savienojums ar sezama sēkliņām dod patīkamu garšas akcentu.

LA.lv